Monday 12 May 2014

Radionica za decu ,,bajkoviTI’’

10. i 11. maja 2014. godine, Klub studenata pedagogije je na Filozofskom fakultetu u Beogradu, tokom manifestacije ,,Vikend na Filozofskom’’ organizovao radionicu za decu ,,bajkoviTI’’. Radionicu je prošlo preko 150 dece, dok je u organizaciji učestvovalo 20 studenata pedagogije.

Cilj ove radionice bilo je upoznavanje sa elementima koje jedna bajka sadrži i sa koracima kroz koje je potrebno proći ne bi li se ona stvorila, kao i osnaživanje osećaja da svako od nas može biti i junak i tvorac bajke, samo ako malo razbudi svoju maštu.

Radionica je obuhvatala šest punktova, kojima su predstavljeni različiti prostori za pravu bajkovitu avanturu: svemir, dvorac, pećina, šuma, podvodni svet i brod, a na kojima su se deca, zajedno sa studentima pedagogije, prolazeći kroz korake suočavala sa različitim izazovima i odgovarajući na njih kreirala vlastitu bajku, koju su ponela kući.

Duh avanture i uzbuđenje otkrića proželi su radionicu od samog početka, podstičući decu da se ne zaustave samo na jednoj bajci, već da prođu kroz sve punktove i provedu likove koje su sami kreirali kroz različita okruženja i zadatke. Kreativnošću najmlađih, ali i onih starijih koji su bili raspoloženi da nam se pridruže u igri, svečana sala Filozofskog Fakulteta oživela je tihim brujem čarobnih reči, nepredvidivih podviga i škrabanja olovaka, a preko 200 ispričanih priča i započetih knjiga otisnulo se sa Filozofskog fakulteta u svoje dalje avanture, ušuškane u torbama naših mladih pisaca i njihovih roditelja.

Fotografije sa događaja, možete videti na našem zvaničnom Fejsbuk nalogu, putem pritiska na LINK.