Thursday 1 November 2012

Projekat mentorstva za brucoše pedagogije

Klub studenata peadgogije je od oktobra na Odeljenju za pedagogiju i andragogiju Filozofskog fakulteta u Beogradu omogućio brucišima pedagogije da u prvom semestru, pored profesora, asistenata i saradnika u nastavi imaju na raspolaganji u i studenta-mentora.

Studenti-mentori su uzorni studenti pedagogije, i svojim delovanjem nastoje da pruže podršku brucošima, da promovišu  fer vrednosti studiranja, da obaveštavaju brucoše o dešavanjima, mogućnostima, i zanimljivostima, ali su tu i kao moralna podrška, zato što i sami znaju kako im je bilo tokom prve godine studija.

Uvođenjem mentorstva KSP omogućava studentima pedagogije da se upoznaju međusobno, brucošima da budu informisaniji, a studentima mentorima da imaju svoja, možda i prva, direktno pedagoška iskustva.

U projektu učestvuje 14 studenata-mentora (različitih godina pedagogije) i 30 brucoša, i projekat traje  5 meseci, tj. do početka drugog semestra, ali je moguće i produženje projekta na drugi semestar, a oko toga će se studenti-mentori i brucoši dodatno dogovoriti. :)

Nadamo se da će projekat dati dobre rezultate, i da ćemo saradnju sa brucošima nastaviti i narednih godina, a do tada, jedan veliki pedagoški pozdrav! :)  




No comments:

Post a Comment